Pinsefestivalen Dype åndedrag 2020


Sikre din billett til pinsefestivalen "Dype åndedrag" i mai-juni 2020. 

 

"Dype åndedrag" er en pinsefestival for meditativ musikk på tvers av genre, som arrangeres 28. mai - 1. juni 2020 i Tanum kirke, Snarøya kirke og kulturkirken Jakob. Gjennom fire dager utforsker vi meditative kvaliteter i ulike musikkformer - og skaper sammen et rom for utvidet "kirkemusikk" på tvers av genre. 

Vi håper inderlig at virus-epidemien roer seg innen pinse så festivalen kan gjennomføres. Foreløpig har vi stor tro på dét - og forlenger perioden for rabattert festivalkort fram til 1. mai. Skulle vi måtte avlyse, vil alle kjøpte billetter bli refundert - eller om ønskelig overføres til når vi måtte klare å re-programmere konsertene.

Festivalen ble arrangert første gang i 2019. Den oppstod med utgangspunkt i erfaringene fra musikkmeditasjonene i Tanum kirke som vi begynte med høsten 2018, og fra arbeidet med LysVesper i Sagene kirke i Oslo gjennom flere år. Der har vi fått utvikle nye liturgier med åpnende språk og mye stillhet, og vi har utfordret skillet mellom kunstmusikk og meditasjonsmusikk på ulike måter.​

Pinsefestivalen "Dype åndedrag" vil i 2020 by på klassisk kammermusikk, samtidsmusikk, lyrisk jazz, folkemusikk, viser og salmer med utøvere på høyeste nivå. Vi opplever improvisert instrumentalmusikk ved klangmesteren Arve Henriksen og folketoner med kveder og Stjernekamp-finalist Kim Rysstad. Det blir zen-funk med den sveitsiske jazz-stjernen Nik Bärtsch, samt et monumentalt, rystende og samtidig vakkert samtidsjazzverk med Nakama Quartet og koret fra Rinzai Zen Center. Og ikke minst blir det fantastisk sørsamisk verdens-kammermusikk med Spellemannsprisvinner Marja Mortensson i samspill med strykekvartett fra TrondheimSolistene.

Vi får besøk av svenske Peter Halldorf, biskop Kari Veiteberg, sokneprest og yoga-instruktør Karoline Astrup, samt Tanum kirkes egne prester. Og vi avslutter med en helt spesiell kåserikonsert med forfatter og biskop emeritus Per Arne Dahl sammen med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen 2. pinsedag kveld. I tillegg har vi kveldsmeditasjoner i kirkerommet, åpen kirke for stillhet, pinsedagsgudstjeneste, og foredrag som henger sammen med kveldsmeditasjonen. ​

Konsertene i Tanum kirke har svært begrenset antall plasser; og de som kjøper festivalkort vil ha fortrinnsrett fram til 15 minutter før konsertstart. Kjøper du festivalkort i god tid, får du også en ekstra god pris - kr. 1.000,- for hele rekken med konserter og interessante foredrag. Etter 1. april koster festivalkortet 1.500,-. Konsertene vil koste mellom 150,- og 350,- for enkeltbilletter. Du er også velkommen til å melde deg som frivillig medarbeider!

De ulike konsertene og arrangementene er nærmere presentert på nettsidene til festivalen.

Varmt velkommen i pinsen!

 

Tilbake