Kirkens hus i Bærum er åpnet!


4. november ble Kirkens hus i Bærum offisielt åpnet! Her finner du Kirketorget, møterom, kontorlokaler og 13-20s samtalerom.

I de nye lokalene i Rådmann Halmrasts vei 14 vil du finne Kirketorget, som er kirkens servicekontor i Sandvika, hvor du kan bestille dåp og bryllup, melde deg på konfirmasjon eller bare få informasjon om kirkens tilbud. Du vil også finne sykehjemsdiakonien og samtaletilbudet for ungdom, 13-20.

Ordfører Lisbeth Hammer Krogh uttrykte stor glede over at Kirken var blitt så tilgjengelig og tydelig i bybildet. En folkekirke nær der hvor folk er, og et åpent servicekontor var hjertelig velkoment i Sandvika.

 
Ordfører Lisbeth Hammer Krogh overrekker et fat fra Aurora Verksted til kirkeverge Astrid Holmsen Krogh.

Spøkefult nevnte prost Gunnar Næsheim at vi jo ikke hadde noen kirke i Sandvika, enda. Det var derfor desto bedre at lokalene var blitt så fine og sentrale som de nå er blitt, noe som gjør at møterommene kan være et samlingspunkt, og at lokalene kan knytte kirkene i Bærum tettere sammen.


Prost Gunnar Næsheim er svært fornøyd med den sentrale beliggenheten til Kirkens hus i Bærum.

Interiørarkitekt Kaja Rishovd forteller om jobben som gikk inn i å legge planløsningen og interiøret for de nye lokalene. Med kirkens visjon "Mer himmel på jord" som arbeidstittel, gikk de til verks for både å skape en lun og naturlig atmosfære, med gode løsninger for levende planter, lyddemping i møterom og rundt samtalerom, og en planløsning som byr på tilgjengelighet og åpenhet. I bakgrunnen sto en lysglobe hvor folk denne uken har blitt invitert inn på Kirketorget for å tenne lys i forbinnelse med allehelgen som er 6. og 7. november.

De store vindusflatene i Sandvikas gågate har allerede blitt tatt i bruk. Her vil du også se noen spennende utstillinger fremover.

Fra sanglinjen på Rud videregående sydde avgangselev Annveig Gravdal og lærer Frode Kjekstad sammen arrangementet med nydelig sang og toner som satte kronen på hele åpningen.

Tilbake