Velkommen til "Stjernestøv og universet" for 13-åringer!

23.10.2018

Velkommen til

Stjernestøv og universet er for deg som er eller blir 13 år i år og er nysgjerrig på naturvitenskap, universet men også lurer på om det er sant at det finnes en Gud som både har skapt universet og deg? Meld deg på våre samlinger 16. og 19. november og lær mer om hvordan dette henger sammen!

I løpet av to dager skal vi finne ut av om det går an å forene en tro på Gud med naturvitenskap. Første dagen skal vi dra til solobservatoriet på Harestua.

Dette er tidskjemaet for fredag 16. november 16.30-22.30:

16.30: Avreise fra Haslum menighetshus til Harestua solobservatorium

17.30: Pølsegrilling i lavvo

18.30: Foredrag om vårt fantastiske solsystem

19.30: Stjernetitting (omvisning hvis overskyet, tåkete)

21.00: Avslutning og hjemreise

22.30: Tilbake på menighetshuset

Tidssskjema for 19. november kl. 17.30-20.00

17.30: Oppmøte og middag på menighetshuset

18.00: Gjennomgang av kvelden. Fortellinger om stjerner og stjernetegn. Vi utforsker appen nightsky.

18.15: Vi går ut på kirkegården og ser på stjerner på himlen og skriver ned de vi finner, prøver å finne vårt eget stjernebilde.

18.45: Samling i menighetshuset. Grekerne som fortalte de gamle historiene om stjernene hadde god fantasi. Virkeligheten om stjernene er ganske annerledes. Atle Søvik: Professor på menighetsfakultetet kan masse om verdensrommet og stjerner og fysikk. Vi snakker sammen om hvor sprøtt det egentlig er at vi eksisterer. Går det an å tenke seg at det er noen som vil at akkurat vi skal være her? At det ikke er en tilfeldig og at den som skapte universet, også har skapt oss? Alle kan stille spørsmål om det de lurer på: Fra kvelden på Harestua, om Gud, naturlover og universet.

19.45: Skumrings/kveldsandakt: Vi bruker Salme 8, 4-5 og 1 Mos 2, 7

20.00: Slutt

Denne aktiviteten med besøk på Harestua solobservatorium, samling med middag i Haslum menighetshus koster 300 kr og betales enten med Vipps eller så blir den fakturert i etterkant og sendt på epost til en av de registrerte foresatte.

Meld deg på  HER

Dersom våre aktiviteter koster penger, skal ikke det være en hindring for å delta. Vi har gode ordninger for å løse dette hvis familieøkonomien er utfordrende.

Hvis du har spørsmål som angår økonomi, opplegg eller andre ting; ta kontakt med kateket Caroline Vesterberg på epost cv888@kirken.no eller telefon 98267841.